Офіс Президента: Небо над країною відкрите, шукаємо рішення для підтримки авіаперевізників

Офіс Президента: Небо над країною відкрите, шукаємо рішення для підтримки авіаперевізників

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що влада шукає рішення для підтримки авіаперевізників, у яких можуть виникати проблеми через страхові компанії щодо польотів у повітряному просторі України.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив у Фейсбуці.

"Україна готова підтримати авіаперевізників, найближчим часом будуть ініційовані необхідні урядові рішення. Також продовжимо роботу з міжнародними партнерами", - написав Тимошенко.

Він наголосив, що небо над Україною відкрите, владою не ухвалювалось жодних рішень щодо закриття повітряного простору. Також Тимошенко звернув увагу, що EASA (Європейська агенція авіаційної безпеки) не надавала рекомендацій обмежити польоти в повітряному просторі Україні.

"Користуємось фактами, а не припущеннями, - більшість авіакомпаній продовжують діяльність без жодних обмежень", - наголосив Тимошенко.

Він також пояснив, що деякі авіакомпанії мають складнощі через ринки страхування.

"Щоб пасажири не відчули на собі пов’язані з цим незручності, сьогодні разом з міністром інфраструктури провели зустріч з керівництвом Державіаслужби, Украероруху, аеропорту Бориспіль та українських авіакомпаній", - додав заступник керівника ОП.

Читайте також: Пасажирів рейсу SkyUp із Кишинева до Києва доставлять чотирма автобусами

Міністерство інфраструктури України раніше заявило, що небо над Україною залишається відкритим, держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників. У міністерстві наголосили, що інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося.

13 лютого у Мінінфраструктури відбулася робоча нарада за участі керівництва Офісу Президента України, Державної авіаційної служби України, ДП «Украерорух», ДП МА «Бориспіль» та українських авіакомпаній щодо ситуації на ринку авіаперевезень. За результатами наради було напрацьовано рішення для запобігання подальшому загостренню ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, через вимоги власника повітряного судна літак авіакомпанії SkyUp, що виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) — Бориспіль (Україна), був вимушений здійснити посадку в Кишиневі (Республіка Молдова). Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва. Авіакомпанія SkyUp зуміла домовитись про посадку в найближчому до території України аеропорту — в Кишиневі — та організувати трансфер для 175 пасажирів до Києва. Також усіх пасажирів було забезпечено харчуванням.

У МЗС України заявили, що готові надавати максимальне сприяння українським авіаперевізникам у вирішенні проблемних питань, пов’язаних зі здійсненням їхніх авіарейсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-