Як переносять коронавірус пацієнти із «проблемними» нирками

Як переносять коронавірус пацієнти із «проблемними» нирками

Дослідження
Укрінформ
Пацієнти з трансплантованою ниркою частіше помирають після госпіталізації через коронавірус.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на limburger.nl.

“Люди, які отримали нову нирку, мають у шість разів більше шансів померти після госпіталізації через коронавірус, ніж люди, яким не була трансплантована нирка”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це видно з нового дослідження, в якому взяли участь одинадцять нідерландських лікарень. Люди, які перенесли трансплантацію нирки, мають у шість разів більше шансів померти від коронавірусу, ніж люди без проблем із нирками, після того, як вони були госпіталізовані через COVID-19. Пацієнти з трансплантованою ниркою також у шість разів частіше потрапляють до лікарні протягом кількох місяців після зараження коронавірусом. У дослідженні було обстежено 4 000 пацієнтів із коронавірусом. За словами дослідників, відмінності між пацієнтами з трансплантованою ниркою та пацієнтами з коронавірусом без проблем з нирками не великі відразу після надходження в лікарню. Однак через три місяці між групами спостерігаються “значні відмінності в стані здоров’я.

Читайте також: Експерти назвали п’ять неочікуваних симптомів Омікрону

Люди, які мають проблеми з нирками, наприклад, які залежать від діалізу, мають таку ж імовірність серйозного перебігу коронавірусу, як і люди без проблем з нирками.

Університетська лікарня Амстердама, одна з лікарень, що брала участь у дослідженні, зазначає, що дослідження підкреслює вразливість людей з трансплантованою ниркою.

Також фахівці університетської лікарні Амстердама підкреслили, що лише половина людей із трансплантованою ниркою виробляє достатньо антитіл проти коронавірусу після двох доз вакцини, повідомляє лікарня Амстердама.

Читайте також: Омікрон може призвести до запалення вуха - лікарка

Як повідомляв Укрінформ, коронавірус значно підвищує ризик серцево-судинних захворювань навіть при легкій формі.

Вчені з Медичної школи Вашингтонського університету в Сент-Луїсі з'ясували, що люди, які перехворіли на COVID-19 навіть у легкій формі, протягом від одного місяця до року після зараження схильні до підвищеного ризику розвитку хвороб серцево-судинної системи.

Вчені дійшли висновку, що в перші 30 днів після зараження люди з COVID-19 схильні до підвищеного ризику розвитку хвороб серцево-судинної системи та небезпечних станів: цереброваскулярних захворювань, аритмії, ішемічної та неішемічної хвороб серця, перикардиту, міокардиту, серцевої недостатності та тромбоемболії.

Ці ризики були очевидні навіть серед тих, хто не був госпіталізований під час гострої фази інфекції.

Читайте також: Темпи поширення Омікрону серед дітей прирівнюються до кору – педіатр

Автори статті вважають, що найкращий спосіб запобігти тривалому COVID-19 та його незліченним ускладненням, включаючи ризик серйозних серцево-судинних ускладнень - це запобігти зараженню SARS-CoV-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-