Прихильники Порошенка, які підтримували його під судом, почали розходитися

Прихильники Порошенка, які підтримували його під судом, почали розходитися

Укрінформ
Громадяни, які брали участь у акції на підтримку п'ятого Президента України, лідера політичної партії "Європейська Солідарність", народного депутата Петра Порошенка під Київським апеляційним судом, почали розходитися.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після звершення судового засідання і оголошення рішення Порошенко вийшов до людей та висловив думку щодо цього.

Зокрема, він наголосив, що не вважає це рішення суду "переможним".

"Я хочу вам сказати, що це рішення не є переможним. Нашою перемогою буде декілька речей: скасування підозри, закриття справи...", - заявив він.

Підсумовуючи, експрезидент запросив народну депутатку із парламентської фракції "Європейська Солідарність" Софію Федину до виконання Державного гімну. Після цього було оголошено про завершення акції.

Правопорядок на місці подій контролюють правоохоронці.

Читайте також: У ДБР заявили, що суд підтвердив обґрунтованість підозри Порошенку

Як повідомлялося, Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання п’ятому президенту України, лідеру політичної партії “Європейська Солідарність”, народному депутату Петру Порошенку.

19 січня 2022 року Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд поклав на експрезидента низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня. Водночас раніше, 17 січня, у суді прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі одного мільярду гривень.

Офіс генерального прокурора та адвокати експрезидента подали апеляційні скарги на рішення Печерського райсуду міста Києва. 28 січня Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд відповідних скарг у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи. 11 лютого Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання п’ятому президенту України, лідеру політичної партії “Європейська Солідарність”, народному депутату Петру Порошенку.

Читайте також: Апеляція Порошенка: учасники акції зайняли половину дороги поблизу суду

За даними Державного бюро розслідувань, Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні вже повідомили про підозру народному депутату із парламентської фракції “Опозиційна платформа — За життя” Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину та бізнесмену Сергію Кузярі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-