У ДБР заявили, що суд підтвердив обґрунтованість підозри Порошенку

У ДБР заявили, що суд підтвердив обґрунтованість підозри Порошенку

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід для п’ятого Президента України, народного депутата Петра Порошенка, і цим фактично підтвердив обґрунтованість підозри Порошенку.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

“Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання народному депутату Петру Порошенку. Цим рішенням суд фактично визнав, що підозра депутату була вручена в законний спосіб, є обґрунтованою та підтверджується належними доказами”, - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що 19 січня 2022 року Печерський райсуд Києва обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав на нього обов’язки, зокрема, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Читайте також: Апеляція Порошенка: суд пішов до нарадчої кімнати

До цього, 21 січня, Офіс генпрокурора України вніс апеляційну скаргу на рішення суду щодо застосування запобіжного заходу до Порошенка.

Ще раніше, як нагадують у ДБР, 20 грудня 2021 року Порошенку було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого 2022 року Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання п’ятому президенту України, лідеру політичної партії “Європейська солідарність”, народному депутату Петру Порошенку.

19 січня 2022 року Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд поклав на експрезидента низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня. Водночас раніше, 17 січня, у суді прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі один мільярд гривень.

Читайте також: Директор ДБР запевнив, що українці почують нові прізвища у «вугільній справі»

Офіс генерального прокурора та адвокати експрезидента подали апеляційні скарги на рішення Печерського райсуду міста Києва. 28 січня Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд відповідних скарг у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

За даними Державного бюро розслідувань, Порошенко підозрюється в тому, що, "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні вже повідомили про підозру народному депутату із парламентської фракції “Опозиційна платформа — За життя” Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину та бізнесмену Сергію Кузярі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-