Апеляція Порошенка: суд пішов до нарадчої кімнати

Апеляція Порошенка: суд пішов до нарадчої кімнати

Фото
Укрінформ
Колегія суддів Київського апеляційного суду пішла до нарадчої кімнати під час засідання щодо розгляду скарг на рішення Печерського райсуду про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час засідання суду, яке триває з 11:15, було заслухано обидві сторони, які подавали апеляційні скарги на рішення Печерського райсуду Києва, тобто прокурорів та адвокатів Порошенка і безпосередньо його самого. Після цього головуючий суддя оголосив, що колегія суду "видаляється до нарадчої кімнати".

Під Київським апеляційним судом триває акція на підтримку експрезидента. У ній беруть участь понад тисячу осіб, серед яких низка політичних діячів. Будівля судового органу та територія навколо неї посилено охороняється правоохоронцями.

Читайте також: Суд розпочав розгляд апеляції на запобіжний захід Порошенку

Суд розпочав розгляд апеляції на запобіжний захід Порошенку / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Як повідомлялося, 19 січня 2022 року Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд поклав на експрезидента низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня. Водночас раніше, 17 січня, у суді прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі одного мільярду гривень.

Офіс генерального прокурора та адвокати експрезидента подали апеляційні скарги на рішення Печерського райсуду міста Києва. 28 січня Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд відповідних скарг у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

За даними Державного бюро розслідувань, Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні вже повідомили про підозру народному депутату із парламентської фракції “Опозиційна платформа — За життя” Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину та бізнесмену Сергію Кузярі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-