Суд розпочав розгляд апеляції на запобіжний захід Порошенку

Суд розпочав розгляд апеляції на запобіжний захід Порошенку

Укрінформ
Київський апеляційний суд розпочав розгляд скарг на рішення Печерського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання п’ятому президенту України, лідеру політичної партії "Європейська солідарність", народному депутату Петру Порошенку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, розгляд апеляційних скарг прокурора і адвокатів ексглави держави розпочався об 11:15 замість запланованих 11:00. Справу слухає колегія суддів у складі – Микола Ященко, Валерій Лашевич, Іван Рибак.

Як повідомляв Укрінформ, під Київським апеляційним судом, де у п'ятницю проходитиме розгляд апеляційних скарг на запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання п'ятому президенту України, лідеру політичної партії "Європейська солідарність" народному депутату Петру Порошенку, збираються люди з метою підтримати його. Участь у заході беруть близько 300 осіб,

Як повідомлялося, 28 січня Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд скарг на рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

19 січня Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд поклав на експрезидента низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня. Водночас раніше, 17 січня, у суді прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Читайте також: Перехресного допиту Порошенка і Медведчука 31 січня не буде - ДБР

За даними ДБР, Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема, представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-