Суд переніс на 11 лютого розгляд апеляції на запобіжний захід Порошенку

Суд переніс на 11 лютого розгляд апеляції на запобіжний захід Порошенку

Фото
Укрінформ
Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд скарги на рішення Печерського райсуду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це оголосив головуючий суддя.

"Матеріали кримінального провадження з Печерського райсуду столиці не надійшли. З причин, які не залежать від колегії суддів. У зв'язку з цим провести сьогодні апеляційний розгляд за поданими апеляційними скаргами неможливо. Колегія суддів знімає дану справу з апеляційного розгляду та призначає нову дату судового засідання, яке відбудеться 11 лютого 2022 року об 11 годині", – оголосив головуючий суддя.

У цей час на засіданні суду був відсутній сам Порошенко, а також його адвокати і прокурори.

Водночас під судом прихильники п’ятого президента влаштували мітинг на його підтримку, у якому взяв участь і Порошенко.

Під судом зібралися близько 150 осіб. Активісти поряд із входом до Київського апеляційного суду змонтували сцену, з якої виступали представники партії «Європейська солідарність» та народні депутати. Люди тримали плакати «Порох є, дамо вогню», державні прапори та партійну символіку «Євросолідарності».

Читайте також: У ДБР не виключають одночасного допиту Порошенка та Медведчука

Ситуація під судом спокійна. Тут перебувають службовці поліції, бійці Нацгвардії, поліція діалогу.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський райсуд 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Крім того, суд поклав на Порошенка низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня.

У суді 17 січня прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Виконувач обов'язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Офіс генпрокурора не проситиме суд пом’якшити запобіжний захід Порошенку

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави в сумі 1 млрд грн.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні вже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину та бізнесмену Сергію Кузярі.

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців замінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-