Офіс генпрокурора не проситиме суд пом’якшити запобіжний захід Порошенку

Офіс генпрокурора не проситиме суд пом’якшити запобіжний захід Порошенку

Укрінформ
Офіс Генпрокурора під час апеляційного оскарження запобіжного заходу наполягатиме на триманні під вартою з можливістю застави для п’ятого Президента Петра Порошенка у справі про торгівлю з ОРДЛО.

Про це зазначила Генпрокурор Ірина Венедіктова у коментарі, відповідаючи на запитання, чи має намір прокуратура пом’якшувати для нього запобіжний захід під час апеляційного оскарження, передає кореспондент Укрінформу.

«Я розумію, що є питання електоральних симпатій і антипатій, є питання у громадянського суспільства щодо доречності, але ми намагаємося просуватися у суто професійній професіональній площині, у нас до всіх фігурантів справи абсолютно однакове ставлення»,- сказала вона.

Читайте також: Порошенка викликають до ДБР 31 січня

«Поважаючи статус п’ятого Президента і нині народного депутата, ми однаково ставимося до всіх фігурантів цієї справи і рухаємося так, як і було вже окреслено»,- додала Венедіктова.

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня Печерський райсуд обрав експрезиденту, народному депутату Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Термін дії ухвали - до 19 березня.

Виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Порошенко уже здав до ДМС усі паспорти – адвокат

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, «діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні уже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі.

Читайте також: Офіс генпрокурора оскаржив запобіжний захід Порошенку

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців змінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-