Офіс генпрокурора оскаржив запобіжний захід Порошенку

Офіс генпрокурора оскаржив запобіжний захід Порошенку

Укрінформ
Офіс генерального прокурора вніс апеляційну скаргу на запобіжний захід п’ятому Президенту України Петру Порошенку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОГП.

"21 січня 2022 року Офісом генерального прокурора внесено апеляційну скаргу на рішення суду про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного народного депутата – п’ятого Президента України у вигляді особистого зобов’язання", - ідеться в повідомленні.

В ОГП наголосили, що прокурори наполягатимуть на застосуванні стосовно Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави розміром 1 млрд грн.

Читайте також: Суддя, який оголосив запобіжний захід Порошенку, пішов у відпустку

Як повідомляв Укрінформ, п'ятий Президент України, народний депутат Петро Порошенко підозрюється в тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

19 січня Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Також поклав на нього низку процесуальних обов’язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти й прибувати до слідчого за першим викликом.

Термін дії ухвали - до 19 березня поточного року.

У коментарі журналістам Порошенко сказав, що його захист обов’язково оскаржить дане рішення суду, оскільки воно обмежує його політичну діяльність.

Раніше Печерський райсуд задовольнив клопотання сторони обвинувачення про арешт майна Порошенка у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

21 січня, стало відомо, що захисники п'ятого Президента рішення райсуду про арешт майна оскаржили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-