У ДБР не виключають одночасного допиту Порошенка та Медведчука

У ДБР не виключають одночасного допиту Порошенка та Медведчука

Укрінформ
У Державному бюро розслідувань (ДБР) не виключають можливості одночасного допиту народного депутата Віктора Медведчука і експрезидента, народного депутата Петра Порошенка – у випадку, якщо у свідченнях Порошенка і Медведчука будуть розбіжності.

Про це на брифінгу поінформувала радник з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона уточнила, що у КПК немає такого поняття, як «перехресний допит», але є термін, який називається «одночасний допит». За її словами, слідчий, відповідно до КПК, має право провести такий одночасний допит двох чи навіть більше осіб, уже допитаних, для з’ясування причин розбіжностей у їхніх показаннях.

«(Про – ред.) це (говорить – ред.) частина 9 статті 224 КПК України. Для того, щоб провести такий одночасний допит, спочатку потрібно допитати народного депутата Петра Олексійовича Порошенка, а народний депутат Медведчук, наскільки вам відомо, то він уже допитувався. І якщо з’являться ось такі розбіжності, то відповідно, одночасний допит, він не виключається», - поінформувала Сапьян.

Читайте також: Порошенко уже здав до ДМС усі паспорти – адвокат

Говорячи про те, що буде 31 січня (на цю дату Порошенка викликають у ДБР на допит – ред.), вона зазначила, що Порошенка заплановано допитати у якості підозрюваного щодо обставин вчинення кримінального правопорушення щодо постачання вугілля в Україну з тимчасово окупованих територій у 2014-2015 роках.

«Річ у тому, що слідчим важливо почути відповіді на запитання щодо обставин подій і прийнятих рішень, які відбувалися саме у тих роках – 2014 і 2015-му», - сказала Сапьян.

Як повідомлялося, 19 січня Печерський райсуд обрав експрезиденту, народному депутату Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Термін дії ухвали - до 19 березня.

Виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: «Пробув сім хвилин»: у ДБР розказали, як до них приходив Порошенко

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, «діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні уже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі.

Читайте також: Половина українців вважає справу Порошенка політичним переслідуванням — КМІС

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців змінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-