«Пробув сім хвилин»: у ДБР розказали, як до них приходив Порошенко

«Пробув сім хвилин»: у ДБР розказали, як до них приходив Порошенко

Укрінформ
Експрезидент, народний депутат Петро Порошенко 24 січня із запізненням прибув за викликом до Державного бюро розслідувань, однак за сім хвилин залишив приміщення, не дочекавшись слідчого.

Про це ДБР повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

У відомстві нагадали, що 24 січня Порошенко був викликаний на 16:00 до Державного бюро розслідувань.

"Підозрюваний прибув із запізненням, і о 16:11 захисник Порошенка П.О. зателефонував слідчому та повідомив про їхнє прибуття за викликом. Хоча слідчий за чотири хвилини вже був у холі приміщення, однак ані підозрюваного Порошенка П.О., ані його захисників у будівлі вже не було", - заявили у ДБР.

Читайте також: Порошенко уже здав до ДМС усі паспорти – адвокат

Повідомляється, що слідчий зателефонував адвокату Порошенка Ігорю Голованю, однак той не повідомив причин залишення приміщення бюро.

"Зафіксовано, що о 16:07 підозрюваний Порошенко П.О. разом з адвокатами прибув до приміщення Державного бюро розслідувань, о 16:11 його зареєстрували у «Журналі відвідувачів», а о 16:14 народний депутат залишив приміщення ДБР, не дочекавшись слідчого.

Таким чином, підозрюваний Порошенко П.О. та його адвокати прибули із запізненням та перебували у приміщенні ДБР близько семи хвилин. Вони залишили бюро, достовірно знаючи, що слідчий чекає на них та готовий до зустрічі", - резюмували в ДБР.

Читайте також: Офіс генпрокурора оскаржив запобіжний захід Порошенку

У бюро відзначили, що ці факти можуть розцінюватися як неналежне виконання підозрюваним покладених на нього обов’язків.

Раніше адвокат Порошенка Ілля Новиков на брифінгу заявив, коли експрезидент разом з адвокатами прибув до ДБР, їх не зустрів слідчий. "І ми, прочекавши там чверть години, поїхали у своїх справах", - сказав Новиков.

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня Печерський райсуд обрав експрезиденту, народному депутату Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд поклав на нього низку процесуальних обов’язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти, прибувати до слідчого за першим викликом.

Термін дії ухвали - до 19 березня.

Виконувач обов’язків Генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Половина українців вважає справу Порошенка політичним переслідуванням — КМІС

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні уже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі.

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців змінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-