Апеляція Порошенка: учасники акції зайняли половину дороги поблизу суду

Апеляція Порошенка: учасники акції зайняли половину дороги поблизу суду

Фото
Укрінформ
Під Київським апеляційним судом, де у п'ятницю об 11:00 має розпочатися розгляд апеляційних скарг на запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку, збираються люди з метою підтримати його.

Участь у заході беруть близько 300 осіб, передає кореспондент Укрінформу.

Рух вулицею Солом'янська ускладнено - учасники акції зайняли половину дороги поблизу суду.

Активісти змонтували сцену напроти входу до суду, з якої наразі виступають представники "Європейської Солідарності". Також поряд зі сценою встановлено екран, на якому зображено картинку з написом "Велике кривосуддя".

Учасники акції тримають у руках плакати з написами "Захистимо своїх, а також прапори України та стяги із символікою політсили "Євросолідарність".

Наразі ситуація спокійна. На місці події у посиленому режимі працюють правоохоронці.

Як повідомлялося, 28 січня Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд скарг на рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

19 січня Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд поклав на експрезидента низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня. Водночас раніше, 17 січня, у суді прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Читайте також: Перехресного допиту Порошенка і Медведчука 31 січня не буде - ДБР

За даними ДБР, Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема, представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-