Директор ДБР запевнив, що українці почують нові прізвища у «вугільній справі»

Директор ДБР запевнив, що українці почують нові прізвища у «вугільній справі»

Укрінформ
Директор Держбюро розслідувань заявив, що у рамках так званої «вугільної справи», у якій фігурують Петро Порошенко та Віктор Медведчук, суспільство невдовзі почує нові прізвища.

Про це Олексій Сухачов сказав у ефірі програми «Право на владу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це кримінальне провадження перебуває у слідстві ДБР з липня 2021 року. Уже через два місяці послідовної, кропіткої, наполегливої роботи слідчих було оголошено підозри… чотирьом особам - на чолі з Медведчуком та Порошенком. Хочу повідомити українців, що незабаром ви почуєте нові імена та прізвища», - поінформував директор ДБР.

За його словами, матеріали цього кримінального провадження охоплюють понад 120 тисяч аркушів. Сухачов уточнив, що йдеться про матеріали допитів, документи з різних фінансових установ, розсекречена інформація із засідань РНБО тощо.

«Слідство триває. Завершальна стадія, як нам визначив суд, це – кінець серпня 2022 року, якщо буде необхідно і слідчі це обґрунтують – слідство буде продовжено», - сказав Сухачов.

Читайте також: ДБР оприлюднило деталі «вугільної» справи, у якій фігурує Порошенко

Відповідаючи на запитання, чи пролунають прізвища високопосадовців, він зауважив, що «до кримінальної відповідальності ДБР буде притягувати тих осіб, які були причетні до цього вказаного кримінального діяння».

Як повідомлялося, Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд скарги на рішення Печерського райсуду столиці про обрання запобіжного заходу Петрові Порошенку у вигляді особистого зобов’язання у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

19 січня Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд поклав на нього низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня.

Прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Читайте також: У ДБР підтвердили обшуки у «вугільній справі», в якій фігурує Порошенко

В.о. генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. За даними ДБР, Порошенко підозрюється в тому, що «діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні вже повідомили про підозру Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину та бізнесмену Сергію Кузярі.

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців замінили на цілодобовий домашній арешт. Демчишин перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-