Ткаченко розповів, яким чином можна здолати «інформаційний тероризм» Росії

Ткаченко розповів, яким чином можна здолати «інформаційний тероризм» Росії

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко наголосив, що лише правда про ситуацію та критичне мислення допоможуть проти "інформаційного тероризму" Росії.

 Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

"Повертаюся із зони операції Об’єднаних сил. Разом із представниками іноземних ЗМІ, заступницею міністра оборони Ганною Маляр та командувачем Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-полковником Олександром Сирським та генерал-лейтенантом, командувачем Об’єднаних Сил Олександром Павлюком побував "на нулі" – в Авдіївці", - повідомив очільник МКІП.

За його словами, метою їхнього приїзду було показати іноземним журналістам реальний перебіг подій на сході України, "аби вони на власні очі побачили, що насправді відбувається".

"Як на мене, занурити в контекст дійсно вдалось. Особливо після пострілів з боку бойовиків, свідками яких були всі присутні", - зауважив міністр.

Читайте також: Медіарух заявляє про проблеми з акредитацією іноземних журналістів у зоні ООС

Ткаченко зазначив, що раніше приїздив у Авдіївку у квітні 2021 року під час чергового загострення. "Відтоді інформаційні атаки стали ще потужнішими, з більшим розмахом. Тепер від інформаційної інфекції Кремля страждає увесь світ", - додав він.

"Як відомо, хоч "північний сусід" влаштовується вздовж кордону, але ударні групи для нападу на Україну з його боку не формуються. Але гібридна війна продовжується, тому світ має не забувати, що війна в Україні триває вже вісім років", - наголосив очільник МКІП.

Він висловив сподівання, що "колег-журналістів цікавитимуть не заголовки чи кількість переглядів".

Читайте також: Ткаченко закликає українців не вестися на «лякалки» і перевіряти новини

"Треба донести до своєї аудиторії правду: війна триває, територія воєнних дій не розширюється, українські військові тримають позиції і дають відсіч ворогу, захищаючи нашу державу. Що ситуація під постійним контролем наших захисників. Лише правда про ситуацію та критичне мислення є зброєю проти інформаційного тероризму Росії. Лише разом ми зможемо нівелювати цей вплив", - підкреслив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав українців перевіряти будь-яку інформацію, яка має ознаки фейку. Він наголосив, що фейки можуть бути інструментом впливу, джерелом дезінформації, яка вигідна, насамперед, урядам чи спецслужбам власних країн.

Фото: телеграм Ткаченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-