Ткаченко закликає українців не вестися на «лякалки» і перевіряти новини

Ткаченко закликає українців не вестися на «лякалки» і перевіряти новини

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко просить українців перевіряти будь-яку інформацію, яка має ознаки фейку.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко повідомив у Телеграмі. 

«Перед тим як довіряти - перевіряй. Це має стати правилом для кожного під час читання чи перегляду будь-яких новин та повідомлень. У нинішній час, коли джерел інформації - безліч, складно відсортувати, яка новина правдива, а яка є фейком. Це стосується не лише українських чи російських, а й іноземних ЗМІ», - заявив міністр.

Він зауважив, що фейки також можуть бути інструментом впливу, джерелом дезінформації, яка вигідна, найперше, урядам чи спецслужбам власних країн. «Найсвіжіший приклад - чергова стаття у німецькому Bild, який вже публікував сумнозвісну карту «окупації України». Тепер бачу там нові «лякалки» про табори для незгодних з путінською політикою. Це, звісно, не відповідає дійсності», - заявив Ткаченко.

Читайте також: Центр стратегічних комунікацій спростував фейк про «польських найманців» на сході України

Міністр закликав усіх користуватися офіційними джерелами інформації. Зокрема, комунікаціями від Офісу Президента, Міноборони, Міністерства закордонних справ та Міністерства внутрішніх справ. «Які, у свою чергу, запевняють що Україна готова до будь-якого розвитку ситуації, хоча широкомасштабний конфлікт вважаємо малоймовірним», - додав він.

Ткаченко у черговий раз попросив всіх - перевіряти будь-яку інформацію, яка має ознаки фейку. За його словами, інформаційна гігієна має бути таким самим простим правилом, як мити руки перед їжею.

Читайте також: Прикордонники спростовують фейк РФ про обмеження виїзду для українців призовного віку

«А ми продовжимо закликати іноземні ЗМІ не вважати ОРДЛО ньюзмейкерами та утриматись від поїздок туди з огляду на безпеку», - заявив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією німецького таблоїда BILD, спецслужби перехопили секретний план, згідно з яким Кремль після повномасштабного вторгнення в Україну начебто має на меті встановити жорстокий маріонетковий режим. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-