Уряд ухвалив порядок проведення громадських опитувань через «Дію»

Уряд ухвалив порядок проведення громадських опитувань через «Дію»

Укрінформ
Уряд ухвалив порядок проведення громадських опитувань через Єдиний державний вебпортал електронних послуг та додаток "Дія".

Як передає Укрінформ, відповідна постанова №90 від 7 лютого 2022 року опублікована на Урядовому порталі.

"Кабінет Міністрів України постановляє затвердити Порядок проведення опитування щодо ініціатив, спрямованих на вирішення питань державного управління у різних сферах суспільного життя, на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг, що додається", - ідеться в документі.

Читайте також: Кількість користувачів «Дії» за рік зросла майже у п'ять разів – Федоров

Так, згідно з Порядком, опитування через "Дію" є збором інформації, що проводиться з метою дослідження загальної думки (позиції) населення щодо ініціатив, спрямованих на вирішення питань державного управління в різних сферах суспільного життя.

Таке опитування не є голосуванням (референдумом), виборами, а також формою публічного обговорення чи електронних консультацій з громадськістю.

Ініціатором опитування, згідно з документом, може виступати міністерство, інший центральний або місцевий орган виконавчої влади, що подали до Мінцифри відповідне замовлення.

Читайте також: Застосунком «Дія» користуються майже 14 мільйонів українців

Брати участь в опитуваннях зможуть користувачі порталу та мобільного додатку "Дія", яким виповнилося 14 років.

Опитування може проводитися для всіх користувачів мобільного додатка та порталу "Дія" або для окремих категорій. Результати опитувань відображатимуться на порталі або в додатку за згодою ініціаторів.

Відповідно до постанови №90, Міністерству цифрової трансформації доручається забезпечити технічну можливість проведення опитування через "Дію" в тримісячний термін.

Постановою також вносяться зміни до пункту 4 Положення про Міністерство цифрової трансформації України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2019 р. № 856 “Питання Міністерства цифрової трансформації”.

Читайте також: Мінцифри планує запустити у «Дії» послугу опитувань та петицій

Зокрема додається підпункт про проведення Мінцифрою засобами порталу та додатку "Дія" опитування "щодо ініціатив, спрямованих на вирішення питань державного управління в різних сферах суспільного життя".

Як повідомляв Укрінформ, у січня в застосунку "Дія" з’явилася нова послуга — сповіщення про зміну та перевірку кредитної історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-