Кількість користувачів «Дії» за рік зросла майже у п'ять разів – Федоров

Кількість користувачів «Дії» за рік зросла майже у п'ять разів – Федоров

Укрінформ
Станом на кінець 2021 року, застосунком «Дія» користується понад 12 млн українців, це майже у п’ять разів більше, ніж було станом на кінець 2020 року (2,5 млн користувачів).

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час пресконференції 23 грудня.

«Вже більше ніж 12 млн українців користуються застосунком «Дія». У 2020 році ми звітували, що «Дією» користуються 2,5 млн українців. Тобто за рік кількість українців, які користуються мобільним застосунком «Дія», зросла майже у п’ять разів», - сказав Федоров.

Він додав, що наразі у застосунку можна отримати 15 послуг та оформити 9 різних документів. Віцепрем‘єр-міністр пояснив, що у застосунку можна оформити прості послуги, тоді як на порталі «Дія» надаються більш складні. Федоров зауважив, що Міністерство цифрової трансформації планує надалі розвивати застосунок таким чином, щоб усі онлайн послуги можна було отримати у ньому.

Він розповів, що порталом «Дія» також користується понад 12 млн українців. На порталі наразі можна отримати понад 70 адміністративних послуг. Очільник Мінцифри підкреслив, що загалом продуктами міністерства на постійній основі користується понад 20 млн громадян.

Як повідомляв Укрінформ, бренд і концепцію застосунку та порталу «Дія» представили 27 вересня 2019 року в Києві. У першій версії додатку були доступні 33 онлайн-послуги та низка електронних документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-