Мінцифри планує запустити у «Дії» послугу опитувань та петицій

Мінцифри планує запустити у «Дії» послугу опитувань та петицій

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації анонсувало запуск послуги опитувань та петицій у додатку «Дія», яка буде доступною уже з 8 лютого.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав на своїй прямій трансляції у Telegram-каналі віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми на Diia Summit 8 лютого запускаємо опитування, як елемент прямої демократії», – заявив міністр.

За його словами, майже 14 млн користувачів «Дії» зможуть взяти участь в цьому опитуванні.

Високопосадовець додав, що вони запускають електронні петиції, за допомогою яких громадяни напряму зможуть звертатися до міського голови.

«Ви, наприклад, хочете вирішити питання ям на дорозі рідної вулиці, створюєте петицію, збираєте кілька тисяч голосів у «Дії» від своєї громади. І тоді міський голова по закону забов’язаний особисто відповісти на вашу петицію», – наводить приклад роботи оновлення Федоров.

Читайте також: Субвенцію на розвиток мережі ЦНАП уже використали 155 громад - Мінцифри

Як повідомляє пресслужба Мінцифри, окрім того 8 лютого на Diia Summit буде презентовано понад 10 нових цифрових послуг. Серед них — зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-