Субвенцію на розвиток мережі ЦНАП уже використали 155 громад - Мінцифри

Субвенцію на розвиток мережі ЦНАП уже використали 155 громад - Мінцифри

Укрінформ
Торік 188 громад отримали 231 млн грн першої субвенції на розвиток мережі Центрів надання адміністративних послуг; на сьогодні понад 85% цих коштів уже використано.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

«Торік 188 громад отримали 231 млн грн у межах першої субвенції на розвиток мережі ЦНАП. З них 155 громад вже реалізували проєкти, на які отримали кошти. Громади використали 197,4 млн грн, тобто 85,5% суми субвенції», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки субвенції 4,87 млн громадян отримали доступ до сучасного державного сервісу. При цьому 19 громад уперше побудували ЦНАП, а 38 - збудували нові приміщення чи зробили реконструкцію і капітальний ремонт існуючих.

«Решта громад зможуть завершити свої проєкти протягом 2022 року. Субвенція на розвиток ЦНАП є перехідною, а невикористані кошти залишаються на рахунках громад», - пояснили в Мінцифри.

Читайте також: Цьогоріч ЦНАПи з'являться у містах і селищах з населенням понад 10 тисяч - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, на розвиток мережі ЦНАП у державному бюджеті-2022 передбачено 231 млн грн субвенції. За рішенням Кабміну, громади, де проживають понад 10 тис. людей і досі немає ЦНАПу, отримають субвенцію у першу чергу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-