Нацкорпус спростував російський фейк про те, що він виготовляє бомбу

Нацкорпус спростував російський фейк про те, що він виготовляє бомбу

Укрінформ
У Національному корпусі заявили, що на російському телеграм-каналі вийшло фейкове відео, де нібито представники Нацкорпусу виготовляють «грязную бомбу с ядерными материалами» для застосування проти російських військ в разі вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Національного корпусу у Телеграмі.

«Офіційно повідомляємо, що цей відеоматеріал є погано виготовленою підробкою, а вся ця історія - витвором хворої фантазії росіян з метою дискредитації як нашої партії, так і загалом України. Хочемо звернути увагу, що відео з'явилося на російському ресурсі і воно не має звуку. Крім того, помилки в титрах демонструють очевидно низький рівень володіння українською мовою, що досить характерно для російських «спецоперацій», - йдеться у заяві.

Читайте також: США перед оприлюдненням даних розвідки про фейкове відео Росії поділилися ними з Україною

У Нацкорпусі переконані, що вони є структурою, якої панічно бояться у РФ. «Це сфабриковане відео є також відповіддю на нашу кампанію з підготовки цивільного населення до можливого повномасштабного наступу Росії «Не панікуй! Готуйся!». Сподіваємось, українські спецслужби та українські ЗМІ не будуть використовувати російські неякісні фейки, а розберуться, кому і навіщо потрібно сьогодні влаштовувати інформаційні провокації та поширювати їх в медіапросторі», - підкреслили в Національному корпусі.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 4 лютого, на російських Телеграм-каналах почали розганяти фейкове відео про те, що українська організація Нацкорпус нібито виготовила "брудну радіоактивну бомбу". Пропагандистські канали стверджують, що "брудну бомбу" члени Нацкорпусу планують використовувати "проти російських військ у разі вторгнення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-