США перед оприлюдненням даних розвідки про фейкове відео Росії поділилися ними з Україною

США перед оприлюдненням даних розвідки про фейкове відео Росії поділилися ними з Україною

Укрінформ
Сполучені Штати перед оприлюдненням даних розвідки про те, що Росія готувала постановочний фільм про нібито «атаку» ЗСУ, поділилися цими даними з Україною. Наразі українська сторона очікує на більш детальну інформацію.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в п’ятницю, 4 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«США незадовго до оприлюднення цієї інформації поділилися нею з нами, попередили, що така інформація є в наявності. Ми зараз чекаємо на більше деталей», - сказав Кулеба.

Він додав, що через брак часу вчора не бачив звітів української розвідки й не мав змоги переговорити з представниками ГУР Міноборони.

«Я обов’язково зроблю це сьогодні», - запевнив глава української дипломатії.

Кулеба також зауважив, що, в принципі те, що було оприлюднено, нас не дивує, оскільки з 2014 року бачили багато підступних дій РФ і те, що вона ні перед чим не зупиняється у спробах «щось сфальшувати і вчергове звинуватити у чомусь Україну». У цьому контексті глава МЗС нагадав, що операція з незаконною окупацією Криму також відбувалася «під фальшивим прапором», коли російські солдати зняли з себе будь-які ознаки, за якими їх могли б ідентифікувати, хоча всі розуміли, що це - росіяни.

Читайте також: YouTube заблокував канали самопроголошених «республік Л/ДНР»

«Зараз у цій ситуації дуже важливо, що будь-які плани і наміри Росії виводяться на світло, і відповідно, нам вдається їх зривати. Ми продовжуємо співпрацю із США по розвідувальній і дипломатичній лінії для того, щоб викривати злісні наміри Росії», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони США 3 лютого підтвердило дані розвідки про те, що Росія готувала постановочний фільм про нібито «атаку» ЗСУ на російськомовне населення, аби виправдати агресію проти України.

Читайте також: Пентагон підтвердив, що РФ готувала фейкове відео як привід для нападу на Україну

Раніше в четвер американські ЗМІ поширили інформацію, що Сполучені Штати отримали розвіддані про план Росії сфабрикувати привід для вторгнення в Україну за допомогою фальшивого відеофільму. Директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс та інші високопоставлені чиновники адміністрації ознайомили членів Конгресу з цими матеріалами. Відповідною інформацією американська сторона також поділилася з союзниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-