Розпочався прийом документів від кандидатів до ВККС

Розпочався прийом документів від кандидатів до ВККС

Інфографіка
Укрінформ
Охочі взяти участь у конкурсі на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів відсьогодні можуть подавати необхідні документи.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в оголошенні про конкурс.

«Документи від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, приймаються з 4 лютого 2022 року до 4 березня 2022 року включно», - вказано в документі.

Зазначається, що «членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України може бути громадянин України, який володіє державною мовою, має вищу юридичну освіту, стаж професійної діяльності у сфері права і не менше п’ятнадцяти років та відповідає критеріям доброчесності і професійної компетентності, що визначені цим Законом» ( законом «Про судоустрій і статус суддів» - ред.).

Окрім того, визначається, що член ВККС має дотримуватися політичної нейтральності, не може належати до політичних партій, професійних спілок, брати участь у будь-якій політичній діяльності.

Детальніше із переліком документів, які необхідно подати кандидатам, та умовами конкурсу, можна дізнатися в рішенні про оголошення конкурсу.

Читайте також: Конкурсна комісія втретє не змогла затвердити керівника САП

Як повідомлялося, 21 січня Конкурсна комісія з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів провела перше засідання, на якому обрала керівництво комісії та затвердила низку документів.

Конкурсна комісія створена як допоміжний орган Вищої ради правосуддя для проведення конкурсного відбору і складання переліку кандидатів, які будуть призначені Вищою радою правосуддя членами ВККС.

Передбачається, що Конкурсна комісія вибере 32 кандидатів, що мають не менше 15 років професійного досвіду в сфері права та відповідають критеріям доброчесності і професійної компетентності. Із цих 32 кандидатів Вища рада правосуддя призначить 16 членів ВККС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-