American University Kyiv розпочинає набір студентів

American University Kyiv розпочинає набір студентів

Фото
Укрінформ
У Києві 3 лютого відбувся операційний старт роботи American University Kyiv (АЮК) – приватного вищого навчального закладу, що працюватиме під егідою Університету штату Арізона (Arizona State University) і відкриє доступ українським студентам до американської системи освіти, найіноваційнішого університету Америки. 

Про це сказав президент АЮК Рік Шенгроу під час пресланчу з нагоди відкриття університету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні ми створили університет абсолютно нового типу, що відкриває доступ українським студентам до американської системи освіти та побудови успішної кар’єри», – заявив Шенгроу.

Уже з березня розпочнеться набір українських абітурієнтів, яким надається змога отримати вищу освіту за американським зразком, не маючи при цьому необхідності виїжджати на навчання безпосередньо в США та, відповідно, економлячи значні кошти.

Читайте також: Український католицький університет відреагував на повторні вибори ректора Могилянки

Із цього року в АЮК, головний корпус якого розташовуватиметься у реконструйованому приміщенні річкового вокзалу міста Києва, будуть доступні магістерські програми з ІТ та управління бізнесом (з березня 2022 року) та бакалаврат (з вересня 2022 року).

У майбутньому абітурієнти зможуть обирати магістерські, бакалаврські, аспірантські та програми навчання впродовж життя (life learning programs) з інженерії, медицини, архітектури, дизайну та права.

Особливо відзначається, що студентам пропонується можливість отримати так званий подвійний диплом – українського та американського зразків.

Читайте також: Український ПЕН вимагає від Міносвіти підписати контракт з обраним президентом Могилянки

В АЮК викладатимуть англомовні професори з різних країн світу, визнані світовими рейтингами, які є стипендіатами Fulbright, переможцями престижних європейських та американських нагород. Вони мають багатий міжнародний досвід викладання в різних університетах США та Європи, включаючи Perdue University, Harvard University, Florida State University, University of Toronto, University of Amsterdam, Erasmus University та багато інших.

Презентуючи АЮК, його співзасновник Курт Волкер, спеціальний представник США з питань України (2017-2019), заявив, що відкриття закладу «підтверджує нашу впевненість в Україні».

«В України світле майбутнє, і ми прагнемо стати його частиною», – заявив Волкер.

У свою чергу, ректор АЮК Роман Шеремета, доктор філософії з економічних наук (Університет Purdue), українець, визнаний у США як один із провідних науковців та викладачів розповів: «Я є українцем, який побудував міжнародну кар’єру у Сполучених Штатах. І хоча левова частка моїх академічних заслуг має американське коріння, я завжди мріяв, що повернусь в Україну та скористаюсь своїм досвідом та знаннями, аби зробити щось важливе для країни».

Заплановані інвестиції в навчальний заклад становлять 33 млн доларів США, при цьому 6 млн доларів США інвестується АЮК у реновацію будівлі Київського річкового порту.

У планах АЮК через 5 років навчати 3800 студентів, через 10 років – 7200.

На найближчі 10 років заплановано відкриття 6 факультетів (Академічних шкіл): School of Business Administration, EPAM School of Digital Technologies, School of Engineering, School of Health Sciences, School of Architecture and Design та School of Law.

Оголошено, що з вересня 2022 року стартуватимуть наступні бакалаврські програми: Business Administration, Global Management, Computer System Engineering, Software Engineering. Вартість навчання на них становитиме 8000 доларів США на рік.

Дві з п’яти магістерських програм (Global Management with ap та Software Engineering with ap) відкриються вже з березня, а інші три (Global Management, Software Engineering та Business Analytics) – з вересня цього року. Навчання у магістратурі коштуватиме українським студентам 9000 доларів США на рік.

Фото: American University Kyiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-