Рожкова заявляє, що виграла суд у Ради Нацбанку

Рожкова заявляє, що виграла суд у Ради Нацбанку

Укрінформ
Верховний суд визнав перевищення Радою Національного банку своїх повноважень при оголошенні догани першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій. 

Як передає Укрінформ, про це Рожкова повідомила у Фейсбуці.

"Щойно у судовому реєстрі з‘явилося рішення Верховного суду за моїм позовом до Національного банку. Нагадаю, у жовтні 2020 року Рада НБУ висловила недовіру і оголосила мені догану. Отже, якщо коротко - Верховний суд визнав, що Рада НБУ перевищила свої повноваження при оголошенні догани. А саме дисциплінарне стягнення є юридично нікчемним, тому воно й не потребує скасування судом", - заявила Рожкова.

Читайте також: Гонтарева - про «справу Рожкової»: Це просто театр абсурду

Посилаючись на рішення суду, вона зазначила, що жоден нормативний акт, у тому числі Регламент, не наділив Раду НБУ повноваженнями здійснювати дисциплінарне провадження або притягувати будь-кого до будь-якого з видів юридичної відповідальності.

"<...> Відповідний орган не наділений правом на здійснення контролю за дотриманням дисципліни членами правління НБУ та накладення на них стягнень", - процитувала рішення суду Рожкова.

Читайте також: Докази щодо порушень в ПриватБанку до націоналізації зайняли 22 коробки - Рожкова

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2020 року в Національному банку відбулася часткова зміна вертикалей підпорядкування та розподілу окремих структурних підрозділів між ними. Правління НБУ забрало з підпорядкування Рожкової шість ключових для нагляду за банківським ринком департаментів та передало їй три підрозділи, які не відіграють суттєвого значення у регулюванні банків.

На початку жовтня Рада Національного банку оголосила догану та недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови НБУ Дмитру Сологубу.

Читайте також: У США прокоментували догани Рожковій і Сологубу

Восени 2020 року Рожкова в одному з інтерв'ю сказала, що вже місяць не спілкується з головою НБУ Кирилом Шевченком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-