У Гаазі провели акцію на підтримку України та проти агресії РФ

У Гаазі провели акцію на підтримку України та проти агресії РФ

Фото, відео
Укрінформ
У нідерландській Гаазі українці, нідерландці, білоруси, грузини та росіяни зібралися на мирну акцію проти агресії Росії та за мир в Україні.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, учасники акції з прапорами та плакатами прийшли під будівлю Палацу миру - офіційну резиденцію Міжнародного суду ООН і Постійної палати третейського суду.

“Головна мета нашого сьогоднішнього зібрання – це показати Україні, що у неї є велика міжнародна підтримка. Для нас дуже важливо бути почутими і показати, що ми не боїмося, і якщо доведеться, то зможемо дати гідну відсіч. Ми починаємо нашу акцію біля Палацу миру. Ми хочемо показати, що ми не бажаємо агресії. Українці не хочуть ескалації”, - наголосила одна з організаторів акції українка Ангеліна.

У Нідерландах відбулася акція на підтримку України та проти російської агресії / Фото: Ірина Драбок

Від Палацу миру учасники акції рушили до посольства України в Нідерландах та заспівали гімн України. Новопризначений посол України в Нідерландах Максим Кононенко висловив слова підтримки учасникам акції та подякував за прояв патріотизму та солідарності.

Після цього учасники акції рушили до будівлі посольств Росії. Розгорнувши українські, нідерландські, білоруські та грузинські прапори, усі разом закликали РФ припинити агресію проти України. Після чого під стінами російського посольства заспівали гімн України.

“Я та моя дівчина ми вирішили організувати цю акцію на підтримку України. Ми ніколи цього раніше не робили, але ми відчули, що маємо щось робити. Ми дуже переживаємо за Україну. Нідерланди з Україною”, - наголосив нідерландець Морітс.

Також мирна хода рушила до посольства Білорусії.

“Білорусь - наш сусід, тож ми теж хочемо показати їм свою підтримку. Ми знаємо, як їм важко. В Україні у нас є свобода. Ми можемо вільно виходити на вулицю, щоб висловити свою думку. Ми не боїмося. В Білорусії, на жаль, ситуація інша. Наприклад, мої друзі, які живуть в Нідерландах, хотіли прийти на акцію, але вони бояться, бо в них родини в Білорусії. Вони бояться нашкодити своїм рідним. Я не хочу, щоб таке колись трапилося в Україні. Я не хочу, щоб я боялася показувати своє обличчя”, - наголосила організаторка акції.

Читайте також: У Парижі відбудеться акція протесту проти війни в Україні

Загалом участь в акції взяло близько 120 осіб. Захід проходив у супроводі поліції з дотриманням усіх коронавірусних заходів та правил дорожнього руху.

Наступна акція на підтримку України та проти агресії РФ відбудеться в Амстердамі 6 лютого.

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум із вимогою гарантувати непоширення НАТО на Схід та відмову країн Альянсу від власної політики безпеки. У разі відмови Заходу пристати на такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-