В Україні вшанували пам‘ять жертв Голокосту

В Україні вшанували пам‘ять жертв Голокосту

Фото
Укрінформ
До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту пройшла щорічна Всеукраїнська акція та Меморіальна церемонія пам'яті жертв Голокосту “Шість мільйонів сердець”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у заході взяли державні діячі України, глави дипломатичних місій, колишні в'язні гетто і концтаборів, рабини та громадські діячі, які запалили свічку в пам'ять про шість мільйонів жертв Голокосту.

У Бабиному Яру вшанували пам'ять жертв Голокосту / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

"Історія Голокосту в Україні однозначно має продовжувати досліджуватись. Місця масових розстрілів не повинні бути віддані забуттю. Ми, українці, та світ зобов’язані знати та пам‘ятати про трагедію того періоду, щоб не допустити повтору цих страшних подій», - заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

На акції також вшанували пам‘ять усіх постраждалих від нацистського режиму, а також закликали світ продовжити протистояння антисемітизму.

Читайте також: Україна закликає об’єднати зусилля у боротьбі з антисемітизмом і ксенофобією

«Поки ми пам’ятаємо кожну жертву Голокосту, кожного праведника народів світу, поки пам’ятаємо історію та робимо висновки з помилок минулого, Голокост не повториться ні для євреїв, ні для кримських татар, ні для українців та інших народів світу», - заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

Як повідомлялося, 27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Сьогодні вшановується пам'ять євреїв і ромів, дисидентів, які мали сміливість висловлювати свою думку, та представників інших меншин, що постраждали під час Голокосту.

Читайте також: Україна виконала всі положення резолюції Генасамблеї ООН про Голокост – Дробович

Єврейський форум України за підтримки КМДА та AEEJ, які є організаторами онлайн заходу, наголошують на важливості вшанування пам‘яті та протистоянню антисемітизму, що повчає та допомагає не допустити трагедії знову.

Відомо, що ООН підписала резолюцію, в якій будь-яке заперечення чи несприйняття Голокосту як факт повинно каратися за всією суворістю міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-