Родинам загиблих у Дніпрі нацгвардійців виплатять по 1,8 мільйона

Родинам загиблих у Дніпрі нацгвардійців виплатять по 1,8 мільйона

Укрінформ
Національна гвардія України візьме на себе поховання загиблих у Дніпрі гвардійців, виділить грошову допомогу пораненим і виплатить по 1 млн 800 тис. грн родинам убитих.

Про це на брифінгу у Дніпрі сказав командувач НГУ Микола Балан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже сьогодні тим, хто перебуває у лікарні, крім допомоги від місцевих органів влади, надійде матеріальна допомога - гроші вже є на рахунку військової частини. П'ятеро військових загинули при виконанні службових обов'язків, тому Нацгвардія повністю бере на себе поховання, а родинам буде виплачена компенсація, вона складає приблизно 1 млн 800 тис. грн", - зазначив Балан.

Голова обласної ради Микола Лукашук повідомив, що лікарні, де наразі перебувають поранені бійці, повністю забезпечені медикаментами. Постраждалим проведено операції, деякі з яких тривали понад 4 години. На завтра заплановані наступні операції для двох, які мають найважчі поранення.

Читайте також: Нацгвардієць Рябчук не тягне на жертву булінгу - радник глави МВС

Усім нацгвардійцям, які були у варті під час нападу, надається психологічна допомога.

Як повідомлялося, 27 січня близько 3:40 у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців та одну цивільну жінку, ще п'ятеро людей дістали поранення. Стрілок з автоматичною зброєю втік з місця злочину. Близько 9.30 його затримали в м. Підгородне.

Читайте також: Нацгвардійці та поліцейські здають кров для поранених внаслідок стрілянини у Дніпрі

За даними правоохоронців, стріляв у військовослужбовців нацгвардієць Артемій Рябчук 2001 року народження. Наразі слідчі Державного бюро розслідувань повідомили йому про підозру у вбивстві, дезертирстві і викраденні зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-