Нацгвардієць Рябчук не тягне на жертву булінгу - радник глави МВС

Нацгвардієць Рябчук не тягне на жертву булінгу - радник глави МВС

Укрінформ
Нацгвардієць Артем Рябчук, який влаштував стрілянину в Дніпрі, внаслідок якої загинуло 5 людей і ще 5 дістали поранення, мав можливість доповісти про те, що він зазнає переслідувань, безпосередньо своєму командиру, або, нарешті, піти в самоволку, але не розстрілювати 10 осіб.

Про це у Фейсбуці написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, коментуючи інформацію, яка розповсюджується в соцмережах, про те, що Рябчук став жертвою нестатутних відносин, передає Укрінформ.

«Сам Рябчук зростом 194 сантиметри і вагою понад 90 кг не дуже тягне на жертву. Він мав можливість доповісти своєму безпосередньому командиру про те, що він зазнає переслідувань, або командирові свого командира. Або зателефонувати на «гарячу лінію» НГУ, яка є на головній сторінці офіційного сайту. Міг нарешті піти у самоволку, але не розстрілювати 10 людей», - уточнив він.

Читайте також: Для Рябчука проситимуть арешт без застави – ДБР

За словами Геращенка, і в Національній гвардії, і правоохоронними органами, безумовно, буде проведено детальне розслідування цієї трагедії з похвилинним відновленням перебігу подій.

Як повідомлялося, 27 січня близько 3:40 у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводунацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців та одну цивільну жінку, ще 5 людей дістали поранення.

За даними правоохоронців, стріляв у військовослужбовців нацгвардієць Артем Рябчук 2001 року народження.

Читайте також: Солдати знущалися із нацгвардійця-стрілка і вважали «стукачем» - депутатка

Стрілок з автоматичною зброєю втік з місця злочину. Вранці 27 січня його затримали.

Затримання сталося о 9.30 на вул. Крайній у м. Підгородне. Першим на виклик громадян прибув екіпаж патрульної поліції.

Патрульні, поліцейські управління карного розшуку, слідчі, бійці спецпідрозділу КОРД та відділу аеропідтримки УМАЗ ДПП України затримали підозрюваного під час спільної з ДБР спецоперації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-