Українська делегація у Франції обговорила співпрацю у сфері фінансів, енергетики та інфраструктури

Українська делегація у Франції обговорила співпрацю у сфері фінансів, енергетики та інфраструктури

Укрінформ
Українська делегація під час візиту до Франції провела низку перемовин щодо фінансової підтримки України, співпраці в енергетичній галузі та участі французького бізнесу в українських інфраструктурних проєктах.

Про це повідомляється на сайті Глави держави, передає Укрінформ.

За словами голови делегації, першого віцепрем'єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко, українська сторона під час зустрічей поінформувала про безпекову ситуацію довкола України. В інформаційному полі, яке нині склалося щодо нашої держави, важливо розуміти, що ситуація в українській економіці стабільна й контрольована, наголосила урядовець.

Як зазначається, Україна також проводить перемовини з партнерами задля створення фінансових резервів, щоб забезпечити стабільність своєї фінансової системи в разі можливої ескалації з боку Росії. Зокрема, відбулася зустріч української делегації з міністром економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мером, на якій обговорювалася можливість надання Україні фінансової підтримки на пільгових умовах.

Читайте також: В ОП розраховують на допомогу західних партнерів у $3 мільярди

Також порушувалося питання двосторонньої співпраці в атомній енергетиці. За словами заступника керівника Офісу Президента Ростислава Шурми, у цьому контексті напрацьовується детальна програма співробітництва з корпорацією ЕDF.

Під час візиту також обговорювалась участь французьких компаній у проєктах Національної програми "Велике будівництво", ініційованої Президентом.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков зауважив, що на зустрічі з представниками Alstom обговорювалися деталі придбання локомотивів цієї компанії.

"Наразі підписано міжурядову угоду між Україною та Францією. Ми обговорюємо умови нашого комерційного контракту. Це важливо для нашої економіки, для нашої держави", – зауважив Кубраков.

Читайте також: Міжнародні донори за три роки виділять £35 млн для відновлення Донеччини та Луганщини

Зазначається, що з представниками Airbus обговорювалася участь у проєкті створення українського національного авіаперевізника.

"Вважаю, що наш візит був досить вдалий, вчасний, і сподіваюся, що будуть конкретні результати досить швидко", – резюмував міністр інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі Президента розраховують на програми макрофінансової допомоги від західних партнерів загальним розміром щонайменше 3 млрд доларів.

За словами заступника голови Офісу Президента Ростислава Шурми, ці кошти будуть "додатковою подушкою" і зможуть гарантувати стабільність фінансової системи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-