У МВС кажуть про затримання 20 осіб, причетних до «хвилі мінувань»

У МВС кажуть про затримання 20 осіб, причетних до «хвилі мінувань»

Укрінформ
В Україні до правоохоронців за неповний місяць надійшло понад 600 повідомлень щодо загрози вибуху, - це майже стільки ж, як за весь минулий рік.

Про це у Фейсбуці поінформував перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, передає Укрінформ.

«Станом на сьогодні, надійшло понад 600 повідомлень із загрозою вибуху. Це майже як за весь минулий рік. До того ж, в одному повідомленні може йтися про мінування одразу десятків об’єктів. Таким чином правоохоронцям довелося перевірити 5 391 об’єкт», - поінформував Єнін.

Читайте також: За «мінуваннями» по всій Україні стоїть Росія – СБУ

За його словами, чимала кількість повідомлень про неправдиві мінування надходить із тимчасово окупованих територій та РФ, що ускладнює ідентифікацію причетних осіб. «Але дістанемося і до них», - запевнив високопосадовець.

Окремо він виклав відео із засідання суду у Кривому Розі щодо затриманого 18-річного студента, якого підозрюють у псевдомінуванні коледжу.

«Хлопець звернувся до одного із закритих Telegram-чатів, який керується спецслужбами РФ. Просив про мінування його коледжу. Сам же думав, що це жарти. За такі вчинки суд вирішив обрати йому запобіжний захід - нічний домашній арешт. Правоохоронцями вже встановлено 20 осіб, які вирішили погратися в терористів. Тепер усім їм загрожує до шести років тюрми», - написав Єнін.

Читайте також: В Україні з початку року зафіксували близько 200 фейкових повідомлень про підготовку теракту

Він зазначив, що ключовими елементами боротьби з інформаційним тероризмом є: швидка та ефективна реакція на подібні повідомлення з боку правоохоронних органів; виявлення та притягнення до відповідальності причетних осіб; проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи із суспільством щодо реальних мотивів злочинців та відповідної реакції на такі повідомлення.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що близько 70% повідомлень про замінування в Україні надходять з окупованих територій, або з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-