Агресія РФ: Веніславський запевняє, що наразі не треба збирати «тривожну валізку»

Агресія РФ: Веніславський запевняє, що наразі не треба збирати «тривожну валізку»

Укрінформ
Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський запевнив, що наразі немає підстав збирати "тривожну валізку" саме на випадок розширення військової агресії з боку Російської Федерації.

Відповідне запевнення він висловив в інтерв’ю Укрінформу.

"Передчасно говорити про те, що зараз треба спеціально готувати "тривожну валізку" для того, аби реагувати у разі розширення агресії", – заявив політик.

Водночас він додав, що "тривожна валізка" може знадобитися не лише у випадку особливого періоду, загрози війни, війни, а ще й у надзвичайних ситуаціях природного чи техногенного характеру, під час яких можна втратити, зокрема, документи. У зв’язку з цим політик порекомендував: "У кожної родини має бути валізка, де будуть документи та інші важливі речі".

Читайте також: Веніславський: Загроза повномасштабного вторгнення РФ в Україну залишається потенційною

Як повідомлялося, експерти на Заході розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп вже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

"Тривожна валізка" – це узагальнена назва базового набору речей, які можуть знадобитися за будь-якої екстреної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-