Католицькі єпископи Європи висловили солідарність з Україною

Католицькі єпископи Європи висловили солідарність з Україною

Звернення
Укрінформ
Рада Єпископських конференцій Європи оприлюднила звернення на підтримку України перед загрозою військового вторгнення Росії та закликала світових лідерів до готовності захищати міжнародне право, незалежність та територіальний суверенітет кожної держави.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу УГКЦ.

«В той час, як міжнародна спільнота вбачає у діях російських збройних сил реальну загрозу для миру в усьому світі, у час страху та непевності для майбутнього України ми єднаємося з нашими братами й сестрами у вірі та з усім українським народом», – йдеться у зверненні.

Європейські єпископи пишуть, що вони відгукуються на голос Святішого Отця Франциска, котрий «неодноразово висловлював свою батьківську близькість до "рідної України"», закликаючи могутніх цього світу вирішити цю кризову ситуацію «шляхом серйозного міжнародного діалогу, а не за допомогою зброї».

Читайте також: Глава УГКЦ Святослав очікує, що Папа Римський говоритиме з главою РПЦ Кирилом про Україну

Душпастирі Європейського континенту звернулися до сумління націй та їхніх лідерів, щоб не забували про трагедії світових воєн минулого століття і були готові захищати міжнародне право, незалежність і територіальний суверенітет кожної держави.

«Разом зі Святішим Отцем ми хочемо звернутися до правителів з проханням "знайти прийнятні та тривалі рішення для України" на основі діалогу та переговорів і без використання зброї»,– йдеться у зверненні Ради Єпископських конференцій Європи.

Рада Єпископських конференцій Європи включає 33 чинні європейські єпископські конференції в особі їхніх президентів, а також голову Синоду єпископів УГКЦ, архиєпископів Люксембургу та Князівства Монако, архиєпископа маронітів Кіпру, єпископа Кишинівського (Молдова), єпархіального єпископа Мукачівського та апостольського адміністратора Естонії. Секретаріат базується в Санкт-Галлені (Швейцарія).

Читайте також: Папа Римський закликав не допустити поширення конфлікту на сході України

Як повідомлялося, з кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. Західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що російське вторгнення в Україну може статися на початку 2022 року, до цього залучать близько 175 тис. військовослужбовців РФ. Ситуація біля східного українського кордону викликає занепокоєння серед чиновників США та країн Європи.

Секретар Ради нацбезпеки України Олексій Данілов заявив, що біля українського кордону перебувають близько 127 тис. військових РФ, а для повномасштабного вторгнення Росії знадобиться «більш як мільйон».

Фото з сайту ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-