Франківщина наблизилася до «червоної» зони карантину - Ляшко

Франківщина наблизилася до «червоної» зони карантину - Ляшко

Укрінформ
Івано-Франківська область першою наблизилася до червоного рівня епіднебезпеки.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Рада" сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Прогнозуємо збільшення (кількості випадків захворювання на коронавірусну хворобу - ред.). Сьогодні ми бачимо найбільше збільшення кількості випадків саме в Івано-Франківській області, вона однією з перших наблизилася до червоного рівня епіднебезпеки", - сказав Ляшко.

Він нагадав, що вже у 8 регіонах України виявлено штам Омікрон, який поширюється швидше, ніж штам Дельта. Але, за його словами, поки не можна говорити, що в Україні Омікрон витіснив Дельту.

Ляшко наголосив, що при збільшенні кількості випадків захворювання на COVID-19 можливе введення червоних рівнів епіднебезпеки, водночас, за його словами, для вакцинованих осіб карантинні обмеження мінімальні.

Читайте також: Без вакцини ризик удесятеро більший: Ляшко розповів про смертність від COVID-19 в Україні

Ляшко нагадав, що всі громадяни, які пройшли базовий курс вакцинації, можуть отримати третє, бустерне, щеплення проти коронавірусу. Це продовжить дію СOVID-сертифіката ще на 270 днів.

Він нагадав, що зробити бустерне щеплення можна будь-якою вакциною проти COVID-19, яка зареєстрована в Україні. Також МОЗ дозволило вакцинацію проти коронавірусної хвороби підліткам від 12 років. Це було пов’язано, за словами міністра, з тим, що Омікрон стрімко поширюється і серед дітей.

Читайте також: В Україні стрімко зростає кількість випадків коронавірусу - нарада в ОП

Як повідомляв Укрінформ, станом на 19 січня п'ять областей - Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Сумська та Чернівецька - перебувають в помаранчевій зоні епіднебезпеки, решта областей - на жовтому рівні.

Найвищий рівень захворюваності зафіксований в Івано-Франківській - 628 на 100 тис. населення, а також Сумській - 481 на 100 тис. населення областях при визначеному індикаторі 75 на 100 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-