МОН починає комунікаційну кампанію для вступників з окупованих територій

МОН починає комунікаційну кампанію для вступників з окупованих територій

Укрінформ
У січні стартує комунікаційна кампанія «Через освіту – до нового життя», спрямована на те, щоб мотивувати випускників шкіл з ТОТ Донецької та Луганської областей, а також Криму обирати навчання в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

«Вісім років поспіль для всіх випускників школи з окупованої території, які мають бажання навчатися в українських закладах освіти, ми створюємо доступні умови. Кожен може розраховувати на підтримку та, безумовно, має право на здобуття освіти, у переважній більшості за кошти держбюджету. Одним із ключових пріоритетів для нашої держави і надалі залишається залучення молоді з тимчасово окупованих територій до отримання якісної освіти. Я щиро сподіваюся, що саме ці молоді люди в подальшому можуть стати активними учасниками розбудови незалежної потужної України», – заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

В МОН зазначили, що з кожним роком завдяки роботі освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» розширюються можливості для вступників з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Третина студентів із ТОТ бачить своє майбутнє тільки в Україні

У межах комунікаційної кампанії «Через освіту – до нового життя» буде розказано історії успіху студентів, а також надано інформацію щодо можливостей вступу до українських вишів, квот, державної підтримки та спрощеної процедури вступу.

Інформаційну кампанію побудовано навколо восьми історій студентів, яким удалося успішно подолати шлях від шкільного навчання в умовах окупації до здобуття вищої освіти на підконтрольній території України. Героями стали випускники шкіл з Єнакієвого, Макіївки, Первомайська, Горлівки, Ялти, Судака, Сімферополя та Євпаторії. З міркувань безпеки та збереження їхньої особистої інформації кожна історія розказана акторами-однолітками.

Читайте також: Цьогоріч на урядову гарячу лінію для вступників із ТОТ надійшло понад п’ять тисяч дзвінків

Кампанія реалізується Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine разом з освітніми центрами «Крим-Україна», «Донбас-Україна» та підрозділами Державної прикордонної служби України у Донецькій, Луганській, Харківській та Херсонській областях за координації Міністерства освіти і науки.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міносвіти, у 2021 році до українських закладів вищої освіти через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» вступили 2 183 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-