Покальчук - про побутовий «совок»: Це звичайна шлунково-кишкова філософія

Покальчук - про побутовий «совок»: Це звичайна шлунково-кишкова філософія

Укрінформ
Соціальний психолог Олег Покальчук вважає, що не варто дуже перейматися спробами Росії нав’язати українцям радянсько-путінську світоглядну матрицю, оскільки класичний «совок» є в голові тільки у частини людей старшого віку.

Таку думку Покальчук висловив в інтерв’ю Укрінформу.

«Я не переживав би через цю матрицю. Як казав незабутній Іван Степанович Плющ: «Вони хотять впіхнуть нєвпіхуємоє». Радянська матриця може влізти тільки в радянську голову, але їх суто демографічно дедалі менше. Не кажучи про те, що класичний «совок» у голові тільки у частини старших людей. Те, що ми зараз називаємо «совком» у побуті, – це звичайна шлунково-кишкова філософія дрібних хабарників. Воно не ідеологічне», - сказав Покальчук.

За його словами, ця проблема певною мірою стосується молоді, але тільки окупованих територій. «Там матриця «заходить», ми це покоління втратили. У решті випадків на таке ведуться або якісь чудернацькі недолюблені персонажі з неправильними щелепами та космічного розміру амбіціями, або охочі потролити батьків і ровесників», - вважає соціальний психолог.

Водночас він зауважив, що вся ця «лівизна» і «мишебратство» швидко минають або з віком, або з припиненням фінансування.

«Я не бачу тут проблеми. Доки людина не порушує Конституцію та Кримінальний кодекс, вона має право нести будь-яку пургу – ми ж не Росія, врешті-решт», - підсумував Покальчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-