Рада може переглянути бюджет, якщо закінчаться гроші на програму «єПідтримка» - Радуцький

Рада може переглянути бюджет, якщо закінчаться гроші на програму «єПідтримка» - Радуцький

Укрінформ
Верховна Рада перегляне державний бюджет у разі вичерпання коштів для фінансування програми "єПідтримка" з виплати однієї тисячі гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький сказав у інтерв’ю Укрінформу.

"На неї (програму "єПідтримка" - ред.) будуть додатково виділятися кошти. На сьогодні перераховано приблизно три мільярди. Будуть закінчуватися гроші – буде перегляд бюджету. Все одно влітку традиційно переглядається бюджет, і тоді будуть додаткові кошти виділятися, зокрема на цю програму", – зазначив народний депутат.

Він уточнив, що видатки в держбюджеті на відповідний проєкт збільшуватимуться коштом надлишкових надходжень. Зокрема, йдеться про додаткові кошти від детінізації митниці та підвищення на 5% акцизу на алкогольні напої.

Радуцький також заявив, що не планує отримувати передбачену програмою тисячу гривень, оскільки "є люди, яким ця тисяча більш потрібна, ніж мені".

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка", яка передбачає виплату однієї тисячі гривень особі, яка вакцинована двома дозами вакцини проти коронавірусу і має "зелений" сертифікат у застосунку Дія. Кошти можна витратити упродовж чотирьох місяців з моменту зарахування на віртуальну картку. Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років.

Витратити 1000 грн з віртуального рахунку можна на квитки в кіно, театр, музеї, на внутрішні подорожі літаком чи залізницею, а також на придбання книжок та спортивну сферу.

Громадяни України, старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачену законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків (їх перелік має визначити Кабмін).

Із відповідною ініціативою виступив Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-