Данілов прокоментував санкції проти «Першого незалежного» та UkrLive

Данілов прокоментував санкції проти «Першого незалежного» та UkrLive

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони запроваджуватиме нові санкції відносно телеканалів у разі, коли для цього будуть зроблені відповідні подання.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов під час брифінгу у четвер, коментуючи введення санкцій відносно телеканалів "Перший незалежний" і UkrLive.

“Це залежить від того, які подання подаватимуть ті органи, які мають на це право. Як тільки подання будуть подаватися - РНБО буде реагувати. Такого, як було раніше, з урахуванням тієї ситуації, в якій ми знаходимося, далі не буде”, - сказав Данілов.

На його думку, запровадження згаданих санкцій не погіршило свободу слова в країні.

“Ще раз наголошую: це не має ніякого відношення до свободи слова. Свободи слова у нас більше, ніж достатньо”, - вважає посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня поточного року Президент України Володимир Зеленський своїм указом увів у дію затверджені РНБО санкції проти двох українських телеканалів - "Перший незалежний" (ТОВ «Тайм Медіа») та UkrLive (ТОВ «Телепростір»).

Зокрема, щодо ТОВ «Тайм Медіа» та ТОВ «Телепростір» передбачено: блокування активів; обмеження торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань; заборона користування радіочастотним ресурсом України; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування; повна або часткова заборона вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно з цим Законом; заборона видачі дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави; заборона передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності; відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в'їзду на територію України.

Санкції запроваджено терміном на п’ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-