Цимбалюк не пішов на пресконференцію Путіна і передав привіт від «нашого бункера вашому»

Цимбалюк не пішов на пресконференцію Путіна і передав привіт від «нашого бункера вашому»

Укрінформ
Український журналіст, власний кореспондент УНАН у РФ Роман Цимбалюк заявляє, що всупереч наполегливим запрошенням з пресслужби Кремля, дивитиметься пресконференцію Президента РФ Володимира Путіна онлайн.

Як передає Укрінформ, про це Цимбалюк написав у Фейсбуці.

"Ще жодного разу за 13 років своєї роботи у Москві я не користувався такою увагою спецслужби пресслужби Кремля, як цього тижня. Мені зателефонували звідти безліч разів з питанням, чи прийду на зустріч з Володимиром Путіним у Манежі", - повідомив журналіст.

"Я справді не росіянин, і можливо, тому я не дуже розумію таке запрошення. Адміністрація президента Росії інфікувала проти мене не просто цькування, а справу, цілком реальну, із викликом до прокуратури. І пресслужба того ж президента чекає, коли ж прийде незручний і нахабний Цимбалюк, і можна буде показати демократичний і доброзичливий настрій Путіна у прямому ефірі! Тому що Путіну можна ставити будь-які питання, він на них чекає і без них сумує, але нікому їх ставити - немає журналістів, а якщо є, вони обґрунтовано бояться за своє життя та свободу", - наголосив Цимбалюк.

За словами журналіста, йому "точно відомо, що процес проти мене та моєї сім'ї рухає саме "апішачка" (адміністрація президента РФ - ред.) Причому, судячи з того, як завзято і глибоко почали копати - навіть на старій роботі моєї дружини - ця справа стане кримінальною. Тому ви або труси надягніть, або хрестик зніміть. Хочете питання - одягніть намордники на своїх псів. Бути терпилою я не навчений".

"Тому подивлюся цього року пресконференцію онлайн. Від нашого бункера вашому - полум'яний привіт!" - заявив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ 14 грудня стало відомо, що відомий адвокат Микола Полозов захищатиме інтереси Цимбалюка, якого викликають до прокуратури Москви "для надання пояснень та участі у розгляді питання про порушення справ про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 20.3.1 КоАП РФ".

За словами Полозова, "кордон між "адміністративним" екстремізмом та "кримінальним" дуже тонкий і багато в чому залежить від експертів, якість роботи яких у справах з політичним інтересом влади дуже передбачувана. Багато експертів вважають, що ці статті неконкретні, розпливчасті та "гумові" , тобто такі, що дозволяють натягувати норму на будь-які обставини. Він наголосив, що додатковою ознакою погодженої атаки на Цимбалюка є злив через "пропагандистські смітники" "різної нібито дискредитуючої інформації, наприклад, абсурдних обвинувачень у шпигунській діяльності".

Цимбалюка викликають до прокуратури на 24 грудня 2021 року.

Сам Цимбалюк в коментарі Укрінформу розповів, що його переслідують у Російській Федерації за нібито "розпалювання міжнаціональної ворожнечі" щодо росіян.

Прессекретар МЗС Олег Ніколенко заявив, що Міністерство закордонних справ та Посольство України у Москві перебувають на зв'язку з журналістом.

Цимбалюк – єдиний український кореспондент, акредитований у Росії. Цимбалюк займає жорстку проукраїнську позицію, відзначився уїдливими запитаннями до російських політиків, включаючи президента РФ Володимира Путіна, та сміливими заявами на підтримку України на популярних ток-шоу російського телебачення. Живе у Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-