Наступного року в Україні відбудуться 10 міжнародних військових навчань - Резніков

Наступного року в Україні відбудуться 10 міжнародних військових навчань - Резніков

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков під час зустрічі з послами іноземних держав в Україні та акредитованими в Україні аташе з питань оборони запевнив у підтриманні й розширенні військово-політичного діалогу з керівництвом НАТО і ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Міністр оборони подякував представникам держав-партнерів за непохитну підтримку України у різних сферах, наголосивши на незмінності обраного стратегічного курсу та підкресливши важливість стратегічних відносин.

Він поінформував іноземних гостей про пріоритети міністерства на шляху реформ в умовах як гібридного протиборства з РФ, так і протистояння Росії на східних рубежах України.

За словами Резнікова, єдиний спосіб відвернути ескалацію — показати Кремлю, що ціна цієї ескалації буде неприйнятно високою. Не лише у військовому, але й соціальному та економічному плані.

Спілкуючись з представниками дипломатичного корпусу, очільник Міноборони запевнив їх у підтриманні і розширенні військово-політичного діалогу з керівництвом НАТО і ЄС та виконанні усіх міжнародних зобов’язань і програм щодо співпраці між оборонними відомствами України та країн-партнерів.

Міністр окреслив пріоритети діяльності та найголовніші завдання трансформації оборонного відомства, відзначивши важливість поглиблення оборонних аспектів співпраці в контексті євроатлантичної інтеграції України. Зокрема, у 2022 році на території України відбудеться 10 міжнародних навчань, крім цього наші воїни візьмуть участь у 16 навчаннях за кордоном.

“Постійний обмін досвідом — це один з найкращих способів підвищення професіоналізму. Вже з наступного року планується активізувати взаємодію за програмою Постійного структурованого співробітництва у сфері безпеки і оборони ЄС в інтересах посилення спроможностей Збройних сил України”, — сказав очільник оборонного відомства.

Як приклад актуального поглиблення співробітництва з нашими партнерами міністр навів досвід співпраці з литовськими і польськими партнерами у рамках ЛитПолУкрбриг (Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького — ред.).

Окрім цього, міністр із вдячністю відзначив зусилля фахівців, які працюють у тренувальних місіях. Це JMTG-U, ORBITAL, UNIFIER, а також литовська тренувальна місія. За словами Резнікова, Україна зацікавлена збільшити кількість інструкторів та розширити їхню присутність на території України.

Зустріч з послами іноземних держав в Україні та аташе з питань оборони // Фото: Міноборони

Окремим блоком міністр наголосив на подальшому поглибленні співробітництва з ключовими партнерами України у сфері оборони - США, Велика Британія, Канада, Туреччина, Польща.

Своєю чергою, головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний також подякував представникам дипломатичного корпусу за надану допомогу та наголосив на необхідності консолідованої підтримки України у протистоянні російській збройній агресії.

“Для стримування ворога потрібні потужні Збройні сили України. З чого складається їх потужність? Перше — це люди. У нас сьогодні є молодь, яка сформувалася за час війни та готова до останньої краплі крові захищати Батьківщину. Друге — це досвід. У нас є унікальний досвід опору противнику, який у кілька разів чисельно переважає наші сили. Третє — це першочергові завдання, які потребують вирішення”, — зазначив Залужний. До цих завдань, за його словами, належать завершення реформи Збройних сил України, набуття взаємосумісності зі збройними силами держав-членів НАТО, підготовка, у тому числі збільшення спільних із країнами-партнерами навчань, і переозброєння війська.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Резніков у грудні в інтерв’ю АрміяInform заявив, що планує створити в Міноборони аналог Агентства НАТО з питань підтримки та закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-