Двох громадян Туреччини судитимуть за контрабанду героїну на ₴1 мільярд

Двох громадян Туреччини судитимуть за контрабанду героїну на ₴1 мільярд

Фото
Укрінформ
За контрабанду героїну на 1 мільярд гривень судитимуть двох громадян Туреччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя до суду скерований обвинувальний акт стосовно двох громадян Туреччини, яким інкриміновані контрабанда і незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотичних засобів (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, іноземці організували масштабну схему перевезення героїну з Ірану через територію Грузії до України для подальшого збуту на території держави та контрабанди до Європейського Союзу. Для безперешкодного перетину кордонів вони маскували наркотики у спеціально обладнану пустотілу цеглу", - йдеться у повідомленні.

У результаті спланованої міжнародної спецоперації правоохоронці затримали їх у липні в Києві. Загальна вага вилученого склала 368 кг. Відповідно до висновків експерта, маса героїну у суміші становила 192 кг, що за цінами "чорного ринку" становить 1 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що завдяки спільним міжнародним зусиллям були затримані двоє братів - громадяни Туреччини, "члени транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії до України".

За словами генпрокурора, угруповання збувало наркотики на території України, в тому числі на тимчасово окупованій території Криму, а також контрабандою перевозило дрібними партіями до країн Європейського Союзу.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-