В Україні перекрили канал контрабанди наркотиків і вилучили героїну на ₴1 мільярд

В Україні перекрили канал контрабанди наркотиків і вилучили героїну на ₴1 мільярд

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили міжнародний канал контрабанди героїну з Ірану та затримали його організаторів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці генпрокурор Ірина Венедіктова.

Правоохоронці викрили міжнародний канал контрабанди героїну з Ірану Фото: Ірина Венедіктова/ФБ

“Сьогодні спільними міжнародними зусиллями ми затримали двох братів - громадян Туреччини, які курували канал поставок героїну до нашої держави. Вони - члени транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії до України”, - зазначила вона.

За словами генпрокурора, угруповання збувало наркотики на території України, в тому числі на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, а також контрабандою перевозило дрібними партіями до країн Європейського Союзу.

Читайте також: У Львові судитимуть громадян Туреччини за контрабанду героїну на 2,3 мільярда

Для відволікання уваги та перевірки пильності правоохоронців та митників організатори здійснювали навіть «перевірочні» рейси без нелегального товару, щоб потім цим шляхом спрямовувати наркотики.

Як поінформувала Венедіктова, правоохоронці проконтролювали поставку з Ірану до України вантажного автомобіля на склад в Києві. У причепі авто в спеціально обладнаних муляжах пустотілої цегли виявили наркотичний засіб. Під час обшуків там вилучили 1159 брикетів з героїном.

Читайте також: Українська й молдовська поліція накрила потужний «героїновий» канал з Ірану

Організаторів каналу контрабанди було затримано неподалік складу. В ході проведення огляду у двох валізах у них було виявлено та вилучено 5 брикетів з 1550 грамами героїну.

“Загальна вага вилученого особливо небезпечного наркотичного засобу – понад 368 кілограмів, що за цінами чорного ринку коштує понад 1 млрд грн”, - повідомила Венедіктова.

Спецоперацію провели українські, вірменські, грузинські та американські правоохоронні органи, додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-