Ідею про економічний паспорт підтримують 53% українців

Ідею про економічний паспорт підтримують 53% українців

Опитування
Укрінформ
Більшість українців (53%) позитивно ставляться до ініціативи Президента Володимира Зеленського щодо запровадження економічного паспорта українця.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 6-8 грудня 2021 року.

За даними опитування, з ініціативою запровадження економічного паспорта українця добре обізнані 32% респондентів, 40% – щось чули про це, 28% – нічого не відомо про цю ініціативу).

При цьому, більшість опитаних (53%) позитивно ставляться до такого починання, 28% – нейтрально, 16% – негативно. Серед тих, хто добре поінформовані про ініціативу, підтримка становить 62%, чверть – не підтримують.

Як зазначається, щорічне звернення Президента до Верховної Ради 1 грудня повністю чули (бачили) 14% опитаних. Окремі фрагменти – 34%. Нічого про це не знають – 52%.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0.

Як повідомляв Укрінформ, 1 грудня Зеленський під час звернення із посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України заявив, що подасть до парламенту законопроєкт про економічний паспорт українця. За його словами, документом передбачатиметься, що рентна плата за користування надрами буде накопичуватися на персональних рахунках дітей українців. Так, після досягнення повноліття діти зможуть використати накопичення для здобуття освіти в Україні чи купівлі житла. 6 грудня Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради відповідний законопроєкт.

Крім того, 1 грудня Зеленський під час звернення заявив, що внесе до парламенту законопроєкт про подвійне громадянство для українців, які проживають за кордоном. 2 грудня законопроєкт вже одержала Верховна Рада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-