Законопроєкт Зеленського про подвійне громадянство зареєстрували в Раді

Законопроєкт Зеленського про подвійне громадянство зареєстрували в Раді

Укрінформ
Ініційований Президентом Володимиром Зеленський проєкт закону про внесення змін до Закону "Про громадянство України" щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України вже зареєстровано у Верховній Раді.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

Як зазначено у картці законопроєкту, проєкт 1 грудня визначено Президентом як невідкладний, а 2 грудня його одержала Верховна Рада. Законопроєкт вже передано керівництву парламенту, Комітету Верховної Ради з питань бюджету, Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики та Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу. Текст проєкту закону про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України поки що відсутній.

Крім того, у ВР зареєстровано ще кілька президентських законопроєктів, які стосуються громадянства. Зокрема, проєкт закону про запобігання та протидію загрозам національній безпеці України у сфері громадянства (№6369); проєкт закону про внесення змін до статті 570 Митного кодексу щодо запобігання та протидії загрозам національній безпеці України у сфері громадянства (№6370); проєкт закону про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" щодо запобігання та протидії загрозам національній безпеці України у сфері громадянства (№6371), а також проєкт закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо відповідальності за порушення законодавства у сфері громадянства (№6372).

Тексти цих законопроєктів та супровідних документів до них на сайті парламенту також ще не оприлюднені.

Як повідомляв Укрінформ, 1 грудня Зеленський під час звернення із посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України заявив про те, що внесе до Верховної Ради законопроєкт про подвійне громадянство для українців, які проживають за кордоном. Тоді він акцентував, що вперше українці з усього світу відчуватимуть себе не діаспорою, не просто людьми «українського походження», а українського громадянства, рівними українцями.

Зеленський раніше на зустрічі з українською громадою у Нью-Йорку в межах робочого візиту до США пообіцяв запровадити подвійне громадянство для українців, які проживають за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-