Закон про тисячу гривень за вакцинацію пішов на підпис Зеленському

Закон про тисячу гривень за вакцинацію пішов на підпис Зеленському

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон, що передбачає виділення восьми мільярдів гривень із державного бюджету України на 2021 рік для виплати однієї тисячі гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані в картці документу на сайті парламенту.

Наразі законодавчий акт направлено на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Закон передбачає збільшення додатково на п’ять мільярдів гривень видатків загального фонду державного бюджету за новою бюджетною програмою - “Надання допомоги в рамках програми “єПідтримка”.

Також він збільшує на 2,2 млрд грн видатки загального фонду держбюджету за бюджетною програмою “Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками”.

Читайте також: Тисяча для вакцинованих: у Зеленського пояснили, чому не буде виплат «живими» грошима

Джерелом покриття цих видатків визначено надходження від податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів на 10,2 мільярда гривень.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2)” (№6297) 2 грудня 2021 року.

Програма “єПідтримка”, ініційована Президентом України, стартує з 19 грудня і триватиме впродовж наступного року. В її межах громадяни зможуть отримати від держави підтримку в розмірі однієї тисячі гривень.

Читайте також: Тисячу гривень за вакцинацію не можна обміняти на не передбачені програмою послуги - Шмигаль

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Участь у програмі зможуть взяти повнолітні громадяни, які пройшли повний курс вакцинації, що підтверджується відповідним сертифікатом у мобільному застосунку “Дія”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-