Тисяча для вакцинованих: у Зеленського пояснили, чому не буде виплат «живими» грошима

Тисяча для вакцинованих: у Зеленського пояснили, чому не буде виплат «живими» грошима

Укрінформ
Вакцинованим українцям не виплачуватиметься "живими" грошима 1000 гривень, оскільки є ризик виведення цих коштів з економіки, а також зростання інфляції.

Про це в ефірі телеканалу "Дом" розповів радник Президента з економічних питань Олег Устенко.

Він нагадав, що гроші надходитимуть і витрачатимуться через систему "Дія".

"От опозиція каже — дайте живими грошима. Але живі гроші мають зворотний бік медалі. Якщо ти роздаватимеш живими грошима, то ти взагалі можеш стимулювати інфляцію. Крім того, живі гроші можуть піти з української економіки, наприклад, витратиться на імпорт", — сказав Устенко.

За його словами, за програмою "єПідтримка" є обмежені сфери, на які можна витратити отриману від держави допомогу в тисячу гривень за вакцинацію. А видаючи "живі" гроші, не можна проконтролювати, на що вони підуть.

"Одна з цілей програми — підтримка тих, хто найбільше страждає. А найбільш серйозно завжди страждає сектор послуг. Ось деякі напрямки сектора послуг і отримають цю підтримку. Інші сектори економіки страждають теж, але страждають менше у порівнянні з цими. Тому було ухвалено ось таке рішення", — пояснив радник Президента.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що тисячу гривень за вакцинацію двома дозами ковід-вакцини не можна буде обміняти на непередбачені програмою послуги.

Раніше Президент Володимир Зеленський анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після. Кошти, які влада планує виплачувати українцям, котрі пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції, братимуть із державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-