Криголам «Ноосфера» відправляють на заводську діагностику перед рейсом до Антарктиди

Криголам «Ноосфера» відправляють на заводську діагностику перед рейсом до Антарктиди

Укрінформ
Національний антарктичний науковий центр відправляє криголам «Ноосфера», який стоїть в Одеському морському порту, на технічне обслуговування перед виходом у перший рейс на антарктичну станцію «Академік Вернадський».

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу директор НАНЦ Євген Дикий.

«Відправляємо криголам 6 грудня для технічної підготовки на Чорноморський судноремонтний завод. По завершенню «Ноосфера» доставить учасників 27-ї Української наукової експедиції та необхідний вантаж на антарктичну станцію «Академік Вернадський», - зазначив Дикий.

За його словами, команда полярників вже практично підготовлена до участі в експедиції.

На борту науково-дослідного судна, що прибуло до Одеси наприкінці жовтня, є декілька лабораторій для вивчення кліматичних змін, зразків морської води, дослідження представників океанської флори та фауни, проб океанських ґрунтів, які науковці зможуть піднімати на борт судна дослідницькими інструментами навіть із 8-кілометрових океанських глибин. 

Як повідомлялося, екіпаж судна в складі 27 моряків і 50 науковців може два місяці перебувати в автономному плаванні, здійснюючи дослідження у складних умовах поблизу Антарктиди.

Криголам 30 років працював у складі Британської антарктичної місії. У серпні його придбали для української антарктичної станції "Академік Вернадський".

Криголам здатний долати однометрову кригу в штатному режимі, а при необхідності пробивати собі шлях у льодах товщиною 3-4 метри. На його борту вісім спеціалізованих лабораторій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-