Будівництво Меморіалу жертв Голодомору завершиться в 2022 році - Зеленський

Будівництво Меморіалу жертв Голодомору завершиться в 2022 році - Зеленський

Укрінформ
Будівництво Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору буде завершене у 2022 році.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час звернення до Верховної Ради зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми будуємо, нарешті, Меморіальний комплекс “Бабин Яр”, та наступного року ми завершимо будівництво Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору. Спільна пам’ять, спільний біль - це те, що нас об’єднує і робить сильнішими”, - сказав глава держави.

Як повідомлялося, Національний музей Голодомору-геноциду утворено за наказом Кабінету Міністрів України 8 липня 2009 року, а фактичне відкриття музею відбулося у серпні 2009 р.

Перша черга комплексу була побудована у 2008 році. Друга черга комплексу почала реалізовуватися в 2017 році.

Перша черга Національного музею Голодомору-геноциду (Меморіал жертв Голодомору) зведена у 2008—2010 роках для увічнення пам'яті мільйонів людей, які загинули від штучно створеного у 1932—1933 рр. керівництвом СРСР голоду, що став інструментом здійснення геноциду українського народу. Меморіальний комплекс відвідують офіційні делегації іноземних держав.

8 серпня 2019 року, відповідно до наказу Міністерства культури, офіційну назву музею було змінено на Національний музей Голодомору-геноциду.

Тепер Національний музей Голодомору-геноциду існує як меморіальна частина ("Свіча пам’яті"), а власне музейної частини із відповідною розвиненою інфраструктурою досі не побудовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-