Більшість поляків вважає реальною загрозу вторгнення Росії в Україну

Більшість поляків вважає реальною загрозу вторгнення Росії в Україну

Опитування
Укрінформ
Більшість поляків (майже 63%) вважають реальною загрозу подальшої збройної агресії Росії в Україні.

Про це свідчать результати опитування центру SW Research, проведеного для видання Rzeczpospolita, передає кореспондент Укрінформу. 

Згідно з опитуванням, 62,9% респондентів ствердно відповіли на запитання, чи є військова агресія Росії проти України реальною загрозою. Водночас 15,8% опитаних не вважають цю загрозу реальною, а 21,3% осіб не визначилися з цього приводу.

Коментуючи результати опитування, експертка SW Research Малгожата Бодзон зазначила, що російську агресію проти України вважає реальною 2/3 респондентів віком 35-49 років, а також стільки ж жителів невеликих міст із населенням до 100 тис. жителів.

Опитування проведено 23-24 листопада серед 800 інтернет-користувачів віком від 18 років з урахуванням соціально-демографічних особливостей Польщі.

Як відомо, 21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року. 

25 листопада секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наразі немає загрози широкомасштабного вторгнення ЗС РФ до України, хоча ситуація може змінюватись.

Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону 26 листопада заявив, що ймовірність воєнної ескалації з боку Росії є щодня, проте Україна повністю до цього готова.

29 листопада генсек НАТО Єнс Столтенберг попередив Москву про наслідки у разі вторгнення в Україну

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-