Українські водійські права знову визнаватимуть в Італії - Кабмін затвердив угоду

Українські водійські права знову визнаватимуть в Італії - Кабмін затвердив угоду

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив угоду між урядами України і Італії про взаємне визнання і обмін посвідчень водія.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проєкт постанови розробило Міністерство внутрішніх справ України з метою виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін посвідчень водія, учиненої 20 липня 2021 року у м. Рим», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Цей документ, який затвердив уряд, встановлює зобов’язання сторін – України та Італії – визнавати та обмінювати посвідчення водія на основі принципу взаємності.

Метою угоди, як уточнюється, є створення можливості для українців та італійців, які переїжджають на проживання у державу іншої сторони, здійснювати обмін посвідчення водія за спрощеною процедурою.

«(Документом – ред.) установлюється, що такий обмін здійснюється без необхідності проходження відповідних практичного та теоретичного іспитів, установлюється відповідність категорій посвідчень водія двох держав; визначається механізм взаємодії між компетентними органами для підтвердження факту видачі посвідчення водія, яке подається для обміну, та інші умови, необхідні для здійснення такого обміну», - зазначається у пояснювальній записці.

У МВС поінформували, що ця угода була укладена строком на 5 років, а набирає вона чинності через 60 днів з дати отримання сторонами останнього письмового повідомлення про виконання ними внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності угодою.

Як повідомляв Укрінформ, Посольство України в Італії поінформувало, що українсько-італійська Угода про взаємне визнання та обмін посвідчення водія тимчасово припинила свою чинність від 1 червня 2021 року.

20 липня у Римі у рамках візиту міністра інфраструктури України Олександра Кубракова до Італії було підписано нову Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-