Денісова: Сподіваюся особисто перевірити, як додержують прав Саакашвілі

Денісова: Сподіваюся особисто перевірити, як додержують прав Саакашвілі

Укрінформ
Уповноважений ВР Людмила Денісова сподівається сьогодні, у вівторок, особисто перевірити стан додержання прав Міхеїла Саакашвілі у пенітенціарній установі, де утримується експрезидент Грузії.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Телеграмі.

Вона поінформувала, що провела зустріч з адвокатами, які представляють інтереси Саакашвілі. Обговорювалися додержання його прав на особисту безпеку, захист від катувань, медичну допомогу, а також процесуальних прав під час судового засідання.

За словами Уповноваженого ВР з прав людини, з’явилась інформація, що член консиліуму лікарів Ніно Шарашенідзе повідомила грузинській владі про необхідність залучення гастроентеролога до медогляду Міхеїла Саакашвілі у зв’язку з тим, що у нього почалося криваве блювання. Проте вже другий день консиліум не має доступу до хворого в'язня для проведення відповідних процедур.

“Сподіваюся завтра (у вівторок, 16 листопада - ред.) особисто перевірити стан додержання прав громадянина України, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі під час відвідування його у медичному закладі пенітенціарної установи №18”, - написала Денісова.

Вона також уточнила, що досі не одержала від міністерства юстиції Грузії дозволу або відмови у відвідуванні в'язниці.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада Людмила Денісова прибула до Грузії, щоб відвідати Міхеїла Саакашвілі в пенітенціарній установі №18 у Глдані.

1 жовтня експрезидента Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього порушено низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що він оголосив голодування, назвавши себе політв'язнем.

8 листопада Саакашвілі перевели з в'язниці у Руставі до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі. У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його "тягнули по землі, тягали за волосся та кілька разів ударили по шиї".

МЗС України закликало перевести Саакашвілі у цивільну медустанову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-